Новини
Інфраструктура

У владі Хмельницького розповіли, коли в місті ввімкнуть опалення

Опалювальний сезон у Хмельницькому, за планами, почнеться як завжди – у разі зниження середньодобової температури до +8 градусів. Раніше можуть подати тепло у лікувальні заклади. Температурний режим, прогнозують у Хмельницькій міській раді, буде стабільним.

Детальніше про те, як проходитиме опалювальний період, розповів у коментарі МТРК Місто Хмельницький міський голова.

Якщо температура повітря буде дискомфортною, навіть не по нормі. Норма – це три дні поспіль середньодобова 8 градусів. У нас вже була така практика, коли 3 жовтня вмикали опалення в медичних закладах, особливо це стосується медичних закладів зі стаціонаром, де хворі перебувають цілодобово, – прокоментував Олександр Симчишин.

Хотілося б, додав міський голова, аби старт опалювального сезону вдалося «відтягнути» до кінця жовтня – початку листопада, оскільки це дасть можливість заощадити енергоресурси.

Стосовно температурного режиму, то в місті не планують опускати його нижче норми – 18 градусів.

Дуже важливо, аби люди самі заощаджували ресурси. І тепло, і воду, і електроенергію, тому що реально цей опалювальний сезон буде дуже складним. Плануємо понад 300 «буржуйок» виготовити, які будемо роздавати людям у випадку потреби. Але якщо люди можуть будинком собі, умовно кажучи, виготовити «буржуйку», вона зайвою точно не буде, – наголосив міський голова.  

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook