Новини
Події

Перший молитовний сніданок з освітянами провели на Хмельниччині

Напередодні Дня працівників освіти розділили спільну молитву у Хмельницькій гуманітарно-педагогічній академії керівництво області та обласного центру, представники релігійних конфесій, педагоги та громадськість краю.

Молитовні сніданки вже стали звичною подією як в Україні, так і на Хмельниччині. Проте цього року вперше його провели за участі працівників освіти.

Заступник голови Хмельницької ОДА Володимир Юр’єв, який долучився до молитовного сніданку, подякував педагогам області за сумлінну працю та невпинне бажання доносити знання в умовах, коли країну охопила війна.

Нині для нашої країни настали нелегкі часи, тому кожен українець щодня звертається до Бога з проханням справедливо закінчити війну, прогнати ворогів з нашої землі та повернути в Україну мир. Адже Бог є милосердний до людей, які не несуть за собою злих умислів, захищають своїх близьких та свою землю, а ті, хто свідомо намагається знищити цілу націю – будуть покарані за свої гріхи, – наголосив посадовець.

Пройшовши випробування епідемією та карантином, цього року педагоги знову змушені доводити свою позицію в необхідності отримання знань учнями під час війни, додав Володимир Юр’єв. А в перші місяці повномасштабного вторгнення працівники освіти проявили себе мужньо, зустрівши вимушених переселенців та допомагаючи їм знайти прихисток в навчальних закладах.

Тому молитва за наших освітян – це один із символів незламності нашого українського духу та віри в мирне і світле майбутнє, – зазначив заступник голови Хмельницької ОДА.

Під час зустрічі для присутніх прозвучали вокальні номери від студентів гуманітарно-педагогічної академії та молитви “Отче наш” та “Боже великий єдиний” у хоровому виконанні, повідомили у пресслужбі Хмельницької ОДА.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook