Новини
Суспільство

“Діти війни” приїхали до Кам’янця-Подільського, щоб оздоровитися та “перевести подих”

У рамках партнерської благодійної програми «Дітям війни» до Кам’янця-Подільського прибули 42 дитини зі сходу та півдня України. На Хмельниччину маленькі українці приїхали з Дніпра, Мирнограду (Донецька область) та Лоцкиного (Миколаївська область). Для них підготували заходи з розвитку, психологічної допомоги, оздоровлення та ще багато різних щасливих дитячих несподіванок.

Вік дітей – від 10 до 16 років. Вони оселилися у місцевому готелі. Строк перебування дітей у Кам’янці-Подільському – 30 або більше днів.

Участь у Програмі дасть дітям можливість «перевести подих», відпочити, оздоровитися, отримати психологічну та педагогічну допомогу. Вони зможуть зробити це разом зі своїми друзями та однолітками під наглядом професійних вихователів, без відриву від навчання.

«Чужих дітей не буває. Всі діти України – наші, рідні. Де б вони не перебували, якщо це Україна – вони у себе вдома. І коли їм потрібна допомога, ми всі маємо допомогти»,зазначає Світлана Гумінська, координаторка проєкту, представниця Благодійного фонду «SOS Штаб громадянської оборони».

Партнерська благодійна програма «Дітям війни» – національна програма з тимчасового переміщення дітей шкільного віку із небезпечних регіонів східної України у мальовничі куточки західної України, з метою соціалізації, оздоровлення та поліпшення психічного стану дітей, без відриву від навчання. Програма направлена на вирішення цілого спектру проблем українських дітей, які не за власною волею вже завтра можуть стати «Втраченим поколінням війни». Головна мета – допомогти дітям України, що потерпають від російського вторгнення прямо зараз. Від посттравматичних розладів, від відсутності необхідних умов для нормального життя та навчання, від проблем та труднощів, що переживають зараз їх батьки тощо.

«Коли війна, коли руйнуються будинки та розлучаються родини, люди поступово втрачають відчуття щастя. І зараз дуже важливо створювати умови для його повернення. В безпечному регіоні, серед добрих щирих людей, ці діти зможуть трохи відпочити від свого стресу та страхів. Цьому будуть сприяти і цікаві екскурсії, і розваги, і спілкування з психологами, які навчать особливим технікам самодопомоги при стресі і психологічній травмі», – розповідає Ірина Сухова, психологиня та психотерапевтка Благодійного фонду «Надія по всьому світові».

Найкраще місце, де це можна зробити – західні регіони України, де зараз відносно безпечно, а також є всі необхідні ресурси. Західна Україна відома розвиненою рекреаційною, туристичною та розважальною інфраструктурою. Тут є все необхідне для того, щоб зробити українських дітей знову щасливими, спокійними та впевненими у собі.

Благодійний фонд «SOS Штаб громадянської оборони» запрошує всіх небайдужих допомогти у реалізації Програми як партнерів, благодійників або волонтерів. Дізнатися подробиці, задонатити або зв’язатися можна за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook