Новини
Суспільство

Жінок-освітянок на Хмельниччині меншає з року в рік

Педагогічна праця традиційно вважається жіночою. Між тим, щороку на Поділлі чисельність жінок-педагогинь зменшується.

Ще п’ять років тому на Хмельниччині нараховувалося майже сорок тисяч освітянок – 39611 педагогинь. Затим – із року в рік – їх працювало все менше: в 2018-му – 38243, в 2019-му – 37409, у 2020-му – 36607, торік – 34597 вчительок.

Загалом минулоріч в освітянській сфері працювали понад 42 тисячі осіб, що становить 22% від загальної кількості зайнятих в області; жінки ж займали близько вісімдесяти відсотків посад у цій царині. Причому середня зарплатня в галузі освіти торік становила трохи більше одинадцять тисяч гривень.

Найбільша кількість освітян працюють, що зрозуміло, в закладах загальної середньої освіти. В 578 школах, які діють на Хмельниччині, проходять курс освіти та життя 138,8 тисяч школяриків; а їх навчають 15,9 тисяч педагогів. Причому в сільській місцевості на одного вчителя припадає п’ять учнів, у міській – дванадцять.

Ще 4,8 тисячі педагогів виховують найменших подолян: у 710 закладах дошкільною освіти перебувають 40,4 тисячі малюків.

Добірку із даними про освіту на Поділлі підготували у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області до Дня працівників освіти, що цьогоріч святкувався 2 жовтня.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook