Новини
Суспільство

Дівчинка зі Старокостянтинова виготовила унікальну прикрасу для благодійного аукціону

10-річна Дарина Бондарук зі Старокостянтинова займається в гуртку “Юні дизайнери” Старокостянтинівської міської станції юних техніків. До Дня захисників і захисниць України дівчинка виготовила ґердан із зображенням Катерини “Пташки” – 21-річної парамедикині з Тернополя, яка з перших днів повномасштабного вторгнення приїхала у Маріуполь, аби рятувати людей, а після того, як госпіталь розбомбили, разом з колегами потрапила на Азовсталь, а потім – у російський полон. Виріб юної дизайнерки викупили на аукціоні та передали матері Катерини. Гроші, виручені від продажу ґердану, витратять на придбання термобілизни для військових.

“Свій за свого” – благодійний інтернет-аукціон на підтримку армії, організований запорізьким істориком Едуардом Андрющенком в червні 2014 року в соціальній мережі Facebook. Всі кошти, зібрані за допомогою аукціону, передаються волонтерам та витрачаються на придбання ліків, одягу, бронежилетів та інших необхідних військовим товарів. Саме на цьому аукціоні продали ґердан, який виготовила Дарина Бондарук.

Ґерда́н – шийна бісерна прикраса у вигляді вузької стрічки, виготовленої з різнокольорових намистин, нанизаних на нитяну, чи волосяну основу, що утворюють строкатий геометричний, а часом рослинний орнамент.

Як розповіли на сторінці благодійного аукціону, виставлений лотом ґердан із зображенням Пташки, колективним рішенням було вирішено викупити та подарувати мамі героїчної захисниці Азовсталі. А про те, як виріб потрапив на аукціон, організаторам розповіли мешканки Старокостянтинова.

З сім’єю Бондаруків співпрацюємо з червня 2022 року. Під час літніх канікул Даринка плела браслети з бісеру, вони успішно продавались на аукціоні, гроші йшли на користь ЗСУ… Коли в мережі лунало гасло “Маємо боротися за них, як вони за нас”, батько Даринки вирішив зробити гердан, присвячений захисникам Азовсталі. Замовив схему із зображенням Пташки у майстрині Наталії Кукліної. Всі добре розуміли, що отримають не прикрасу, а символ. Не можна щось робити творче і не думати про це. Можливо, десь і ці думки доєднались до молитов за азовців, за Пташку. Гердан сплели, надали на аукціон, почали чекати своєї черги. Але звістка про звільнення дозволила поставити лот поза чергою.

Крім прикраси, яку відправили матері Катерини, самій “Пташці” передали також листа, який написала Даринка.

Щодо коштів, отриманих за продаж прикраси, а це 9305,97 грн, їх планують докласти до закупівлі 30 комплектів термобілизни для бійців.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook