Новини
Інфраструктура

Хмельничани скаржаться на відсутність транспорту на маршрутах в години пік

Влада Хмельницького продовжує оновлювати транспортну інфраструктуру міста, випускаючи на маршрути нові автобуси, проте проблем у цій сфері, схоже, так багато, що за запитами хмельничан вона просто не встигає. Попри те, що транспорту на вулицях Хмельницького, теоретично, більшає, хмельничани продовжують скаржитися на проблеми з курсуванням як тролейбусів, так і маршруток.

Вечір, година пік, на дворі холодно і дощ. Люди стоять на зупинці в центрі міста в надії чимшвидше дістатися додому, в тепло та затишок з вуличної мряки. Проте швидко не виходить.

3 жовтня, 2022 року, 19:15. Час пік. Зупинка “Офіс-Центр”, протягом 20 хвилин жодного тролейбуса в напрямку Центра, Катіона чи Раково, жодної маршрутки чи автобуса в напрямку Гречан. Для чого створене управління транспорту? Для чого створене тролейбусне управління і автопарки? Скільки ще має тривати безлад в транспортній сфері міста? Коли будуть чіткі графіки, інтервали? До одного місця ці дозори та rozklad.in.ua ! Ну нормальне ж місто, гарне, красиве, невже так важко зробити нормальний транспорт?поділився емоціями хмельничанин Владислав у одній з місцевих спільнот у соцмережах.

Під дописом – сотня коментарів, більшість з яких – зі скаргами на роботу транспорту у Хмельницькому. Хмельничани нарікають на проблеми з ним у мікрорайоні Дубове (сподівалися, що після відкриття оптового ринку ситуація покращиться, але ні), на те що увечері неможливо виїхати з мікрорайонів Заріччя та Гречани, на те, що, судячи з того, яку курсує транспорт, в місті існує лише мікрорайон Озерна, оскільки “весь транспорт йде туди”, на те, що з мікрорайону Лезневе досі не можна виїхати нікуди і ніколи.

Тролейбуси у нашому місті, ходять парами, і з таким графіком руху, даючи зелену дорогу цим “скотовозкам”, тобто, маршрутним таксі. Люди їдуть на роботу на восьму – тут зелена дорога маршрутчикам!

Дуже добре, підняли ціну, вони до 18.00 касу зробили і пішли додому, а кого голова болить, що хтось стоїть на зупинці і погода собача, ніякого контролю з боку автоперевізника і влади, добре, що в тролейбусі, на кожні зупинці, заходить контролер, сто раз треба дістати квиток

Рано маршрут 30 їздить з перебоями, а ввечері не їздить зовсім. Проїзд підняли і не їздять Тай ще й старі розвалюхи дали

То це в 19.15,а що робити в 21.00 на Зарічанській???

Чому немає покарання перевізникам які покидають маршрут?

Управління транспорту не реагує на порушення чи не хоче реагувати??

В Раково також немає чим добратися, особливо у вихідні дні . Стоїш на зупинці таке відчуття що у нас в місті є тільки Озерна, на яку раз за разом їздять маршрутки та автобуси, більше районів немає.

Це ви ще з самого ранку не їхали з Лезнево… одні прогналися і не зупиняються, а інші не їздять згідно графіка… навіть 5

3 жовтня приблизно 17.30, перехрестя біля Юності на світлофорі червоному для пішоходів повертає тролейбус «губить» свої «ріжки» і металевий шматок якогось пристрою разом з іскрами летять на пішохідний перехід у місце, де мали стояти люди. На щастя, людей в тому місці не було. Хто відповідав би за цей трагічний випадок?! Влада міста? Чи водій тролейбуса. Якби комусь на голову!?

тю, в 40-тисячній Шепетівці після 19-ї вже майже нічого не їздить. Таксі гасають. Теж важко таке розуміти. Думаю, проблема в тому, що ті кабінетники, які відповідають за громадський транспорт, з власних автівок не вилазять.

В зворотному напрямку 30 хв чекали 30 маршрут (проїхали 3 шт. – 40, 2-2а…), той самий час

Згодна на всі 100% Сьогодні під дощем чекала 30 хв тролейбуса. В той час їхали маршрутки, але переповнені людьми.

Тим часом у Хмельницькому на зупинках почали наносити QR-коди. Влада називає це “розумна зупинка в телефоні”. Кажуть, відсканувавши код, можна дізнатися, коли на зупинку приїде потрібний транспорт. Код переспрямовує, нагадаємо, на встановлення програми Dozor City, яку й без того можна встановити через Play Маркет, і всі, кому він був потрібен, вже давно його встановили. А ті, у кого телефони не мають сканерів QR-кодів, гарними картинками на зупинках можуть хіба що помилуватися, в очікуванні транспорту, який колись таки приїде.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook