Новини
Суспільство

Збиту легковиком кобилу рятували у Хмельницькому (ВІДЕО)

У день захисту тварин у Хмельницькому водій збив коня. Подія трапилася у мікрорайоні Гречани близько 7 вечора. Винуватець ДТП з місця події втік. Власник тварин планував її відправити на забій, але втрутилися хмельничани, завдяки яким тварину вдалося врятувати. Постраждалого коня заберуть на лікування до Львова.

Власник постраждалої кобили Сергій Дуда мешкає в Іванківцях та понад 30 років працює фермером. Його Зірці 8 років, і увесь цей час вона допомагала власнику поратися по господарству. Того злощасного вечора Сергій Миколайович возом доставляв молоко у мікрорайон Гречани у Хмельницькому.

Пару коней чоловік прив’язав до вишні біля дороги. Сам поніс молоко замовнику. Почувши крик, вийшов з будинку та побачив, що кобила лежить на дорозі з перебитою ногою, а водій, який збив тварину, тікає.

На місце ДТП почали сходитися місцеві мешканці, серед яких була хмельничанка Ольга. У той вечір вона якраз поверталася додому і стала однією з тих, хто включився у порятунок.

Я поцікавилася, що далі буде з твариною. Мені сказали, що кінь буде до ранку лежати, а зранку його відправлять на забій. Мені стало шкода тварину, що вона буде страждати до ранку, тому я почала телефонувати знайомим волонтерам, – розповідає жінка.

Волонтери, які одразу кинулися рятувати постраждалу, спочатку перенесли її на безпечну територію. А потім викликали ветеринарів, які надали першу медичну допомогу. Кобила була у дуже важкому стані, проте, за словами лікарів, тепер вона житиме.

З допомогою зоозахисників тварину доставлять на лікування до Львова. Волонтерам же довелося опановувати новий алгоритм надання допомоги, оскільки такий випадок їм трапився вперше.

Тим часом власник кобили звернувся до поліції. Правоохоронці з’ясували: винуватець ДТП – житель мікрорайону Гречани. Говорити на камеру чоловік відмовився та, злякавшись знімальної групи вкотре накивав п’ятами.

Проте, як каже пан Сергій, компромісу вдалося досягти. Винуватець ДТП погодився відшкодувати вартість тварини. За ці кошти фермер планує придбати собі ще одного копитного помічника.

Відео: Перший Подільський

Нагадаємо, контуженого внаслідок обстрілів у зоопарку під Лиманом ведмедя на реабілітацію привезуть на Хмельниччину.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook