Новини
Дозвілля

Борщ онлайн спільно з волонтерами зі США готуватимуть на Хмельниччині

Міжнародний проєкт з приготування українського борщу на Хмельниччині ініціювали наприкінці вересня. З ініціативи Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва господині з області за участі представників інших країн в прямому ефірі готують традиційну українську страву, а всі охочі можуть за цим спостерігати онлайн та робити собі замітки щодо нових рецептур та секретів. Сьогодні борщ готуватимуть і на Хмельниччині, і в Сполучених Штатах.

Під час першої кулінарної зустрічі онлайн борщ на Хмельниччині готували директорка центру Майя Онищук, голова Дунаєвецької міської територіальної громади Веліна Заяць та волонтерка міжкультурного центру інтеграції “HUBSKA 7” і фундації “WROCŁAJF” Тетяна Козловська-Кондратьєва.

Під час приготування борщу відбувалася цікава розмова, під час якої Майя Онищук подякувала полякам за неймовірну допомогу, яка є надзвичайно важливою у важкий для України час. Поговорили також про польсько-українську співпрацю, нематеріальну культурну спадщину України, яка увійшла до переліку ЮНЕСКО та про значення міжнародної співпраці задля збереження культурного різноманіття у глобалізованому світі.

Як все відбувалося – показали у відео:

відео: Центр культури

Чергову зустріч на кухні онлайн запланували влаштувати сьогодні, 7 жовтня, о 17.00.

До приготування борщу долучаться цього разу волонтери зі Сполучених Штатів Америки Олександра та Ілля Демба. Хмельниччину представлятимуть Майя Онищук та начальниця відділу культури та туризму Полонської ОТГ Тетяна Ярославська.

Онлайн-трансляція, під час якої директорка Хмельницького ОНМЦКіМ Майя Онищук та наші друзі приготують борщ за стародавнім рецептом відбудеться на платформі Zoom, а також у соціальних мережах Facebook та Instagram,повідомили у Центрі культури.

Посилання на трансляцію в Zoom

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook