Новини
Суспільство

Борщ у форматі онлайн варитимуть господині з Хмельниччини

Господині з Хмельниччини продовжують популяризувати українську національну страву, яку влітку цього року нарешті було включено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони. Задля цього влаштовують флешмоби, тематичні пікніки. Сухі борщі передають українським військовим на фронт. А ще – проводять своєрідні кулінарні батли.

Один з таких популяризаторських заходів відбудеться завтра в режимі онлайн. Власне, це не буде битва кулінарів, а швидше приготування українського борщу в три руки. Долучаться до процесу господині не лише з Хмельниччини, а й з-за кордону.

Про запланований захід повідомила на своїй сторінці у соцмережах хмельницька скрипалька та очільниця обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Майя Онищук. Вона й буде однією з учасниць кулінарного шоу. Долучаться також очільниця Дунаєвецької ОТГ Веліна Заяць та волонтерка міжкультурного центру інтеграції HUBSKA 7 і фундації WROCŁAJF Тетяна Козловська-Кондратьєва.

Початок трансляції о 16:00 завтра, 15 вересня. Подивитися, як готують борщ за стародавнім рецептом різні господині можна буде на платформах ZOOM, Facebook та Instagram.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook