Новини
Інфраструктура

Близько тисячі споживачів на Хмельниччині досі залишаються без світла

Під час відновлення енергомережі, знеструмленої внаслідок вчорашнього ракетного удару по Хмельниччині, фахівці виявили низку порушень в абонентських мережах. Крім того, виявили проблеми на лініях, що не належать Хмельницькобленерго. Відтак стовідсоткового відновлення електропостачання на території області все ще немає.

Про наслідки ворожого обстрілу та роботи, які проводять задля відновлення енергопостачання у домівки мешканців області, розповів начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Фахівці АТ “Хмельницькобленерго” здійснили оперативні перемикання з метою перезаживлення споживачів з альтернативних електромереж. Наразі усі підстанції, які обслуговує компанія, підключені, – написав очільник області.

Разом з тим без світла досі залишається близько 1000 абонентів (менше ніж 1%). Причина – несправності, що виникли через перепади напруги, та технологічні порушення в абонентських мережах, до яких підключені споживачі (садові товариства, СТО та інші).

Також електроенергія у частини споживачів відсутня через проблеми на лініях, які не належать Хмельницькобленерго, або через поломки трансформаторів, особливо на дачних масивах. Енергетики з’ясовують причини несправностей та працюють над їх усуненням,додав Сергій Гамалій.

Нагадаємо, з метою забезпечення стабільної роботи енергосистеми та недопущення аварійних відключень у Хмельницькому районі та обласному центрі світло вимикатимуть за спеціально розробленим графіком.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook