Новини
Суспільство

Переселенці на Хмельниччині отримали “теплу” допомогу

Люди з Маріуполя, Краматорська, Ізюму і багатьох міст, де точиться війна, знайшли прихисток на Хмельниччині. Таких, за офіційними даними, в області майже сто тисяч. Не залишають потребуючих у біді благодійні фонди. Понад пів сотні проднаборів для тих, кому необхідна підтримка, «теплі» комплекти із ковдри, пледів і кариматів для тих, хто проживає у шелтерах – усе це «Карітас-Хмельницький» надав вимушено переміщеним особам у Чемеровецькій громаді.

З самого початку війни у Домі молитви на Чемеровеччині мешкають вимушені переселенці. Це так званий шелтер – місце, не призначене для проживання. Але наразі тут тимчасово знайшли прихисток сім’ї з особливо небезпечних регіонів. Зокрема, родина з Донеччини оселилася тут 7 місяців тому.

Перший час нам давали продукти, бо ми приїхали з однією сумкою, – розповідає переселенка з Краматорська Раїса.

Разом з ними мешкає ще одна сім’я. Олена переїхала на Хмельниччину з Луганщини. У рідному Сєвєродонецьку жінка з родичами 10 днів поспіль провела у підвалі, перечікуючи бомбардування. На Хмельниччину жінка приїхала з донькою, зятем, 6-річним онуком та 78-річною мамою.

У шелтері наразі проживає 16 людей з різних міст України. Як кажуть переселенки, усі тут уже як рідні.

Сім хазяйок на одній кухні – важко, але в нас не було таких серйозних конфліктів, все-таки ми змиряємося, поступаємося, знаходимо точки дотику, – розповідають разом Олена та її нова подруга Лілія.

Працівники Хмельницького благодійного фонду «Карітас» не залишають без допомоги вимушених переселенців та підтримують українців, які постраждали від російської агресії. Цього разу вони не оминули Чемеровеччину.Тут вони опікуються двома шелтерами, де проживає близько трьох десятків ВПО.

Днями привезли людям допомогу – теплі комплекти, які складаються з пледа, ковдри та каремату.

Допомогу надають в рамках проєкту «Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні 2022».

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook