Новини
Суспільство

Волонтери Червоного Хреста зустріли у Хмельницькому евакуаційний потяг з переселенцями (ФОТО)

Хмельниччина продовжує приймати українців, які рятуються від ворожих обстрілів та зруйнованої інфраструктури. Вкотре на залізничному вокзалі зустрічали евакуаційний потяг з переселенцями, які потребують особливої уваги та опіки. Спільно з рятувальниками приймали людей та доправляли їх до місця тимчасового, а можливо, й постійного проживання волонтери Хмельницької обласної та Хмельницької міської організацій Товариства Червоного Хреста України.

Нагадаємо, Меморандум про співпрацю Головного управління ДСНС Хмельниччини та Хмельницької обласної організації ТЧХУ було підписано на початку червня поточного року. В рамках дії цього документу волонтери, зокрема, допомагають рятувальникам зустрічати людей, яким, крім фізичної, необхідна також психологічна допомога, адже налякані війною та невідомістю, люди почуваються розгубленими.

Евакуаційний потяг привіз сьогодні з Запорізької області близько сотні людей з обмеженими фізичними можливостями. Здебільшого – це люди похилого віку, підопічні спеціалізованих будинків інтернатів. Тож і гарячі напої, які приготували для них волонтери міської організації ТЧХУ, і добре слово були для цих людей не зайвими.

Також в допомогу рятувальникам Хмельницька обласна організація ТЧХУ надала свої автомобілі, якими евакуйованих доставили до нового місця проживання – спеціалізованих закладів на території Хмельницької області.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області, від початку повномасштабного вторгнення Хмельниччина прийняла тисячі евакуйованих українців, які мешкали на територіях, де велись і ведуться постійні бойові дії.

Відео: ГУ ДСНС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook