Новини
Суспільство

Освіта на Хмельниччині подорожчала за місяць на одну дев’яту

У вересні інфляція на Поділлі становила два відсотки. З початку року ціни в області загалом зросли на 21,2%.

Продукти харчування та безалкогольні напої з початку року загалом стали дорожчими на понад чверть. За останній місяць ціни на їжу та питво зросли на 2,2%. Найбільше за вересень подорожчали яйця – на одну п’яту, сало – на одну шосту, фрукти – на одну восьму.

На кілька відсотків підвищились ціни на свинину, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби, кондитерські вироби з борошна, м’ясо птиці, сири, яловичину, цукор тощо. Водночас зниження цін відбулось на овочі та продукти переробки зернових – на 17,6% та 1,3% відповідно

Алкогольні напої та тютюнові вироби зросли в ціні на 1,6%, у тому числі на тютюнові вироби – на 1,7%, алкогольні напої – на 1,4%.  Одяг подорожчав на 7,8%, взуття – на 5,6%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,3% зумовлено подорожчанням оренди житла на 8,5%, утримання та ремонту житла – на 3,5%, твердого палива – на 2,7%.

Здешевлення палива та мастил на 2,1% викликало зниження цін на транспорт в цілому на 0,1%. Разом з тим автомобілі та транспортні послуги подорожчали на 0,5% (при цьому, ціни за проїзд в автодорожньому пасажирському транспорті збільшились на 0,8%, в залізничному – знизились на 3,4%).

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 1,5% спричинено подорожчанням амбулаторних послуг на 2,0%, фармацевтичної продукції – на 1,5%. Ціни на послуги освіти зросли на 11,6%, а саме, утримання дітей у дошкільних закладах стало дорожчим на 37%отримання середньої та вищої освітина 11,0% та 9,8% відповідно, навчання на курсах іноземних мов – на 8,1%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook