Новини
Суспільство

У поліції Кам’янця запрацювала система забезпечення прав затриманих

Автоматизована система Custody Records, яку запустили вчора у Кам’янець-Подільському районному управлінні поліції, є новим рівнем забезпечення прав затриманих осіб та захисту поліцейських. Аналогічна система запрацювала раніше у Хмельницькому, а разом з Кам’янецьким райуправлінням поліції таку ж підключили у Шепетівці.

Система роботи із затриманими Custody Records має на меті захистити доставлених осіб від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити самих працівників поліції від безпідставних звинувачень у неправомірних діях завдяки запровадженню ефективного цілодобового відеонагляду.

В червні проєкт Custody Records стартував у Хмельницькому районному управлінні поліції і за цей час встиг себе позитивно зарекомендувати. Аналогічні системи сьогодні були одночасно підключені у Кам’янець-Подільському та Шепетівському райуправліннях поліції.

Обов’язковими елементами структури Custody Records є спеціальні інфраструктурні умови. Кабінети мають розташовуватися на першому поверсі і мати систему відеоспостереження. Другою складовою є спеціальний інформаційний портал Національної поліції Custody Records, в якому фіксуються всі дії із затриманими і який дає можливість дистанційного контролю за усім, що відбувається під час роботи із особами, доставленими до управління поліції. Третя важлива складова – це спеціальні інспектори з дотримання прав людини.

Надалі Custody Records планується встановити у менших підрозділах поліції, в штаті яких є слідчі, дізнавачі та оперативні працівники, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook