Новини
Здоров’я

Мобільні медичні пункти працюють на Шепетівщині

З середини вересня на Хмельниччині запрацював ще один проєкт з надання медичної допомоги як внутрішньо переміщеним особам, так і місцевому населенню. Мобільні медичні пункти доповнили вже існуючий проєкт мобільних медико-психологічних бригад, який від травня на Хмельниччині реалізує Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України за підтримки Норвезького Червоного Хреста.

Роботу мобільних медичних пунктів організували на Хмельниччині за підтримки бюро ВООЗ в Україні, МОЗ та ГО «Академія Сімейної Медицини України». Наразі послуги з надання медичних послуг надаються у Шепетівському районі. Попередньо планується, що проєкт працюватиме до листопада.

В цей період сімейні лікарі проводитимуть огляди, призначатимуть лікування та надаватимуть, за потреби, безплатні ліки як ВПО, так і місцевому населенню. В першу чергу йдеться про тих, хто має хронічні захворювання: гіпертонія, ішемічна хвороба серця, цукровий діабет, бронхіальна астма тощо.

Огляди здійснюють мобільні медичні бригади, які виїжджають у віддалені населені пункти Хмельницької області.  За потреби до них долучаються вузькоспеціалізовані медики: офтальмолог, лікар-отоларинголог, гінеколог, ендокринолог.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook