Новини
Офіційно

Під час тривоги на Хмельниччині розповсюджували фейки про польоти ракет та безпілотників

Начальник Хмельницької ОВА проінформував про ситуацію в області, закликав не вестися на фейки про польоти “НЛО та газонокосилок” та дбати про безпеку.

Остання повітряна тривога, яка на Хмельниччині, як і на решті території України, тривала годину. За цей час у соцмережах активно повідомляли про запуски ракет та безпілотників. Закликали бути пильними та перебувати у безпеці.

На Хмельниччині особливу активність у сповіщенні населення проявив міський голова Кам’янця-Подільського, який повідомив (без посилання на джерела) про “дрони, які летять на захід України” та про те, що один з них було помічено на Вінниччині.

Перепостили це повідомлення не лише низка місцевих телеграм-каналів, а й навіть всеукраїнські.

Також повідомляли про можливий запуск “Кинджалу”, який важко збити, та про загрозу ракетних ударів по Франківщині.

За годину тривоги такими повідомленнями мешканцям Хмельниччини, напевно, добряче попсували нерви. Особливо якщо зважити, що деякі телеграм-канали, з яких здебільшого отримують інформацію про ворожу активність, по-своєму трактували інформацію і повідомили про те, що безпілотники помітили також на Хмельниччині.

Розрядив обстановку вже після тривоги начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій, який зазначив, що це повідомлення було неправдивим, адже над територією області не було помічено жодної ворожої активності, що б там не повідомляли телеграм-канали, зокрема ті, які належать представникам органів місцевого самоврядування.

Відтак Сергій Гамалій попросив не звертати уваги на фейки “про польоти НЛО чи газонокосилок”, і пам’ятати про необхідність перебувати в укритті під час тривоги:

Разом з тим, бачимо, що в різних телеграм-каналах, у тому числі тих, що належать представникам органів місцевого самоврядування, з’являються повідомлення про прольоти ракет чи БПЛА. Наголошую: така інформація не є достовірною, тому прошу не брати її до уваги. Прошу не звертати увагу на фейки про прольоти НЛО, чи газонокосилок.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook