Новини
Здоров’я

Двоє немовлят народилися в укритті Хмельницького обласного пологового будинку

У Хмельницькому обласному пологовому будинку за період війни породіллі неодноразово мусили спускатися у сховище. В окремих випадках не могли чекати та починали народжувати. Хоч екстрених пологів тут було не багато.

У нас лише двоє діток народилося, причому навесні. Одна з жінок була тимчасово переміщена особа, і одна – хмельничанка. Цього тижня такі напружені повітряні тривоги, і в нас абсолютно весь персонал і пацієнтки спускалися всі. Одна дитина, яку неможливо зняти з апарату штучної вентиляції легень, залишалася в відділенні, а так всіх діток ми спускали, – розповідає керівниця Хмельницького обласного перинатального центру Лариса Притуляк.

В укритті обласного перинатального центру створені всі умови для безпечного перебування пацієнток. Там облаштована операційна палата, пологова зала, палата для дитячої реанімації, санвузли, кухня. Тож є можливість приймати одночасно декілька пологів.

Стають мамами тут жінки з різних регіонів України.

Багато з Харківської області, в березні-квітні багато народжували з Києва та Київської області, Житомирської, Одеської, Запорізької. На сьогодні Херсонська більше та Миколаївська, – каже Лариса Притуляк.

Загалом 1 176 немовлят з’явилися на світ у Хмельницькому обласному перинатальному центрі за період повномасштабного вторгнення. 152 дитини народили жінки з-поміж внутрішньо переміщених осіб.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook