Новини
Бізнес

Харківське підприємство запустило “металеве” виробництво у Хмельницькому

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну пів сотні підприємств з «гарячих» регіонів розглядали Хмельницький як місце, куди можна перемістити свої потужності. Здебільшого, це виробництва з Донецької, Запорізької, Київської, Харківської та Чернігівської областей. Понад два десятки з них наразі працюють в обласному центрі.

Працівники харківської компанії, яка виробляє профілі та профнастили, зараз працюють у Хмельницькому. Підприємство було змушене виїхати з рідного міста, в якому працювало з 1996 року, через широкомасштабне російське вторгнення, розповідає директорка Наталія Єпішева. На вивезення потужностей виробництва знадобилося близько двох місяців. Виїжджати почали в кінці березня:

Переїздили в дуже складних умовах, під постійними обстрілами. Це була робота 24/7 усієї команди, починаючи від керівників до всіх робітників компанії, які були в цьому задіяні. Часто було таке, що залізницею нам подавали вагони, але ми не могли їх завантажити, бо під обстрілами були. Було таке, що хлопці від обстрілів ховалися під вагонами. Але, дякуючи людям, нам все вдалося.

Хмельницький для переїзду обрали через наявність тут відповідного приміщення.

Після початку війни всі поїхали на захід України, почали шукати приміщення. Приміщень, на жаль, дуже мало, які підходять для такого роду виробництва. Чому – тому що приміщень таких, як логістика – їх дуже багато. Але вони всі невисокі, в них немає ні кранів, нічого. А нам потрібно було приміщення саме з кранами, які підіймають вагу до 10 тонн, – пояснює Наталія Єпішева.

У Хмельницькому приміщення компанії складається з двох залів. В одному виробляють профнастили, в іншому – профілі. До виробництва залучають і місцевих мешканців.

Ця харківська компанія – одна з 23 підприємств-переселенців, які скористалися допомогою місцевої влади і наразі працюють в обласному центрі.

Детальніше – у відео.

Відео: Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook