Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому триває робота з модернізації комунального автопарку

Співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку, яка було призупинилася через війну, у Хмельницькому відновили. Нагадаємо, за кредитні гроші в місті планують придбати чотири-п’ять десятків нових тролейбусів. Крім того, поповнити комунальний автопарк мають транспортом, який вже був у користуванні. А ті тролейбуси, які вже є на балансі “Електротрансу” – капітально ремонтуватимуть.

Цього року у владі Хмельницького головний акцент зробили на автобусах – їх придбали вже два десятки і до кінця року планують купити ще. Наступні ж два роки будуть роками тролейбусів.

Про те, як оновлюватимуть у найближчі роки автопарк, що є суттєво зношеним, розповів заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Оцінка проєкту, за яким мають придбати 40-50 тролейбусів, майже завершена. В найближчі місяці можна буде підписати реальну кредитну угоду. Далі буде тендер, вибір постачальника, виробництва та поставка готового транспорту місту.

Поповнюватимуть автопарк також за рахунок тролейбусів, які вже були в користуванні, в європейських містах. Попередньо, до кінця поточного року таких мають придбати два. Як зазначив Микола Ваврищук, попри те, що тролейбуси не нові, вони у хорошому стані.

Частину тролейбусів з хмельницького автопарку, які потребують капітального ремонту, реанімуватимуть студенти ВПУ 11, які почали освоювати ці навички ще влітку. Результат їхньої роботи обіцяють показати в грудні. А поки що тролейбуси, над якими чаклують студенти, виглядають так.

Загалом, за словами заступника міського голови, за останні п’ять років місто придбало 33 нових тролейбуси, 4 – капітально відремонтували.

Хмельничанам, які постійно просять нового транспорту, Микола Ваврищук назвав “ціну питання” – один новий тролейбус коштує 11 мільйонів гривень. На відміну від європейських міст, які мають дотації на придбання екологічного транспорту, українським громадам доводиться розв’язувати цю проблему самотужки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook