Новини
Суспільство

Осередок Пласту відкрили у Хмельницькому

До своєї «території» хмельницькі пластуни йшли довгих 11 років. Вже після того, як осередки Пласту з’явилися в менших містах та навіть у селищі Хмельниччини, в обласному центрі для організації нарешті знайшли приміщення.

За словами голови пластового осередку у Хмельницькому Зоряни Янечек, організація давно потребувала свого приміщення, де можна було б зберігати речі, літературу, проводити заняття з дітьми, святкування традиційних свят, вишколів, квестів тощо.

Такі осередки вже є в Шепетівці, Старокостянтинові, Теофіполі та Кам’янці-Подільському. У Хмельницькому така – перша. Відкрили її символічно у День захисників та захисниць України. Саме у цей день пластуни Хмельниччини святкували 30-річчя відновлення своєї діяльності в області.

Раніше, коли у нас не було приміщення, ми комунікували з іншими організаціями, де могли проводити заходи або збиратися з дітьми, проводити заняття. Могли зібратися в Молодіжному центрі, в бібліотеці, навіть в холі кінотеатру. В теплу пору року зазвичай збиралися на вулиці, – розповідає Зоряна.

Та для того, аби проводити щотижневі зібрання гуртків, хмельницьким пластунам було потрібне власне приміщення. До цього, кажуть, йшли 11 років.

Ще рік тому у Хмельницькому було близько сотні пластунів. Проте після початку повномасштабної війни частина з них виїхала в інші регіони або за кордон. Деякі дорослі пластуни стали на захист України.

Тому стався певний відтік, але зараз ми відчуваємо підтримку від людей, які перемістилися до нашого міста з інших регіонів. Вони вступають в організацію, переходять з тих осередків, які зараз на лінії фронту, – розповідає Андрій Колесник, представник пластового осередку у Хмельницькому

Ми не тільки в’яжемо вузли, як про це думає багато людей. Ми розвиваємо особистість, яка є «самозарадною» – є у нас таке слово. Тобто ми можемо дати собі раду в будь-якій ситуації, – додає комунікаційниця пластового осередку у Хмельницькому Катерина Козачук.

Пласт відкритий для кожної людини. Навіть не будучи пластуном, можна прийти, дізнатися, що таке Пласт, за бажанням – долучитися. Є навіть дорослі, які дуже цим цікавляться.  

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook