Новини
Офіційно

На Хмельниччині аграрії продовжують збір пізніх культур

Середня врожайність зернових на Хмельниччині – найвища в Україні, а за показником валового збору гречки область посідає в державі друге місце. Вже зараз, при тому, що збір найактуальнішого продукту українців ще не завершено, гречки в області зібрано вдвічі більше, від потреб населення, включаючи внутрішньо переміщених осіб.

Про те, як тривають жнива на Хмельниччині, повідомили в обласній військовій адміністрації. Так, соняшника наразі зібрано на 43,8 гектара (22% до посіяного). Середня врожайність – 32 центнери з гектара – на рівні минулого року.

Соя обмолочена на площі 25,7 тис. га (14%), середня урожайність культури становить 28,5 ц/га.

На площі 13,3 тис. га (89% до належного) обмолочено гречку, валовий збір якої становить понад 15 тисяч тонн.

Всього очікується намолотити 18 тисяч тонн гречки, при річній оптимальній потребі мешканців Хмельниччини та переміщених осіб в 7,5 тис. тонн зерна цієї культури, – повідомили в пресслужбі ХОВА.

Середня врожайність зернових – 60,4 центнера з гектара. Всього зернових культур намолочено 1920 тисяч тонн.

Триває збирання цукрових буряків. Вони викопані на площі 3,7 тисячі гектара, або 17% до посіяних обсягів. Середня урожайність цукристих становить 480 ц/га.

Агроформування Хмельниччини приступили до сівби озимих зернових культур урожаю 2023 року. Вони посіяні на площі 146 тисяч гектарів, або 62% до запланованих обсягів. Озима пшениця висіяна на площі 130,2 тис. га, що становить 63% до наміченого. Завершено сівбу озимого ріпаку урожаю 2023 року, якого посіяно понад 76 тис. га, або 102% до наміченого.

За інформацією Хмельницької ОВА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook