Новини
Суспільство

Новоприбулі переселенці на Хмельниччині можуть отримати грошову допомогу

На Хмельниччині переселенці, які приїхали в область протягом останнього місяця, можуть отримати матеріальну підтримку. Реєструє людей благодійний фонд «Право на захист» – як партнер Консорціуму реагування та за фінансової підтримки бюро гуманітарної допомоги. Заявки приймають на кожного члена родини ВПО.

Сума допомоги – 2220 гривень на кожну особу протягом трьох місяців. Тобто кожен таку суму буде отримувати внутрішньо переміщена особа, яка в нас зареєструється і підпадає під наші критерії. Тому що, на жаль, ми не можемо всіх забезпечити такою грошовою допомогою. Працюють ще інші програми, – коментує координатор кеш-програм БФ «Право на захист» у Хмельницькій області Олег Черненко.

Отримати кошти можуть родини, які змінили місце проживання протягом останніх 30 днів. Йдеться про постраждалі від обстрілів домогосподарства, сім’ї, які втратили близьких або засоби до існування внаслідок військових дій.

Вони приходять зі всіма оригіналами документів сюди, до нас. Ми їх реєструємо, гроші їм прийдуть на банківську карту, яку вони теж мають зареєструвати. Також у нас працюють виїзні групи по області, – зазначає Олег Черненко.

Всього з початку роботи локального пункту, який розташовується у Хмельницькій обласній науковій бібліотеці (вул. Героїв Майдану, 28, у будні – з 9:00 до 18:00), тут зареєструвалося близько 200 ВПО.

Графік роботи мобільної бригади можна відстежувати в телеграм-каналі https://t.me/dopomogakm

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook