Новини
Інфраструктура

Опалювальний сезон у Хмельницькому стартував, але не для всіх

14 та 18 жовтня частина будівель у Хмельницькому почала отримувати тепло. Йдеться про медичні заклади та дитячі садки. Решта міста поки що в очікуванні початку опалювального сезону. У владі кажуть: готові були дати йому старт ще з 1 жовтня, проте, зважаючи на війну в країні, робити це не поспішатимуть.

Про частковий старт опалювального сезону в обласному центрі Хмельницький міський голова повідомив днями після того, як тепло почали подавати в дитячі садки. До цього опалення з’явилося у медичних закладах міста.

Прокоментував детальніше заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок:

З 14 жовтня ми почали подавати в лікарні. Це обласна дитяча, міська дитяча, перинатальний центр. Пізніше подали в міську лікарню та у військовий госпіталь. 18 жовтня почали по потребі постачати тепло в дитячі садочки.

За словами посадовця, система працює по режиму гарячої води: коли увечері та вранці вмикається гаряча вода для містян, паралельно подається теплоносій на заклади соціальної сфери.

Тому про початок повноцінного опалювального сезону, звичайно, поки що не йдеться. Але це така нормальна допомога закладам для того, щоб підігріти там, де воно найбільше потрібно, – зазначив Василь Новачок.

Щодо шкіл, то вони поки що залишаються без опалення. І вони, за словами посадовця, не будуть запускатися раніше, ніж житловий фонд. Тим більше, погода, за прогнозами синоптиків поки що сприятиме утриманню від початку опалювального сезону.

Теплопостачальне підприємство готове було до постачання тепла з 1 жовтня, але ми розуміємо, що рік непростий. Наскільки мені відомо, поки що немає в сховищах того резерву газу, який би дозволяв нам з впевненістю дивитися в цю зиму. Тому і уряд ставив завдання, і прохання було від «Нафтогазу» не поспішати з повноцінним початком опалювального сезону і зекономити ресурс, – сказав Василь Новачок.

У Хмельницькому є квартири, здебільшого розташовані з північного боку або затінені, де протягом кількох днів температура нижче 18 градусів. Але доведеться запастися терпінням і розуміти, що це війна і ресурси треба для держави економити, – наголосив посадовець.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook