Новини
Інфраструктура

Три дні Хмельниччина житиме в режимі економії електроенергії

У владі області напрацювали низку рекомендацій, які дозволять мешканцям та бізнесу Хмельниччини уникнути відключення світла та пережити без втрат період стабілізації енергетичної галузі. Недотримання цих рекомендацій може призвести до аварійного та планового відключення електроенергії, яке сьогодні відбувається у деяких областях, в яких, всупереч вимогам влади, в середині дня споживання електрики почало зростати.

Нагадаємо, про необхідність жорстко економити електроенергії у владі країни попередили вчора, 19 жовтня. Тоді йшлося про один день, 20 жовтня, коли потрібно обмежити максимально використання електроенергії. Влада на місцях у всіх регіонах оперативно почала приймати рішення, які б допомогли зменшити навантаження на електромережі та дати можливість спеціалістам зробити все, аби система працювала стабільно.

Про низку обмежень повідомляли також сьогодні в інших регіонах. Разом з тим, через швидке зростання рівня споживання електроенергії в центральних областях України енергетики змушені були запровадити тимчасові обмеження.

Аби на Хмельниччині не доводити до такої ситуації, сьогодні скликали позачергове засідання ради оборони області, під час якого спільного з енергетиками напрацювали певні рекомендації на найближчі три дні, до 24 жовтня. Про них повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Зокрема, установам та організаціям, а також мешканцям області рекомендують обмежити споживання електроенергії в той же період, про який повідомлялося вчора, – з 07.00 до 23.00.

Органи місцевого самоврядування на місцях мають подбати про те, аби було обмежене вуличне освітлення, відключені сітілайти та реклами, освітлення фасадів, білбордів, стел АЗС. Також рекомендовано на найближчі три дні обмежити роботу електротранспорту.

Як повідомив заступник Хмельницького міського голови, роз’яснювальну роботу з підприємцями у місті сьогодні вже провели, закликавши скоротити використання електроенергії у торговельних центрах, МАФах тощо. Крім того, від ранку у Хмельницькому зменшили кількість тролейбусів, що вийшли на маршрути.

Відео: МТРК Місто

Чи будуть вжиті додаткові заходи задля збереження електроенергії, дізнаємося згодом.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook