Новини
Культура

Речі для деокупованих територій збиратиме у Хмельницькому «Культурний десант»

Новий проєкт «Разом» презентували вчора у Хмельницькому український співак, поет, музикант Микола Сєрга та «Культурний десант». Головна мета проєкту – об’єднати жителів заходу та сходу України.

Це було дуже складно зробити протягом всіх років незалежності України. А зараз люди об’єднуються в біді, і зараз є можливість це зробити. Ми багато працюємо «Культурним десантом» на деокупованих українських територіях, спілкуємося з людьми там. Території деокупували, тепер потрібно деокупувати людей. Багато в кого залишилися, скажімо так, «занози» цієї російської ментальності, російської пропаганди, – прокоментував під час брифінгу, на якому було презентовано проєкт, Микола Сєрга.

Саме цей душевний стан «Культурний десант» намагається вилікувати співами і розмовами. В рамках проєкту волонтери розпочнуть благодійний збір для жителів Сходу. У першу чергу там потрібні велосипеди, адже це єдиний доступний вид транспорту для людей на деокупованих територіях. Також є потреба у мобільниках та теплих речах. Ковдри, грілки, примуси, спальники – збирають все, що допоможе легше пережити зиму.

Книжки українські та журнали, музичні інструменти, бо зараз у людей там є час для того, щоб вивчати щось нове – і саме це буде відволікати від того, що відбувається навколо, – пояснює музикант.

Учасники культурного десанту просять усіх вкласти більше душі у речі, які вони приносять, – додати лист з розповіддю про саму річ або із особистими переживаннями щодо воєнних дій в Україні.

Хмельничанам вже не раз збирали речі для деокупованих міст, зокрема, Київщини. Наразі стартує збір для звільненого Ізюма. Долучитися можна до 10 листопада. Приносити речі можна у кінотеатр ім. Т. Шевченка. За словами організаторів, це тільки перша хвиля. Далі буде більше.

Відео: Перший Подільській

Містянам проєкт презентували біля ТЦ “Дитячий світ”, влаштувавши вуличний концерт.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook