Новини
Дозвілля

Толоку на “Королівському” мосту влаштовують у маєтку на Кам’янеччині

Традиція суботніх толок-прибирань у Маліївцях триває. Цього разу у маєток в селі на Кам’янеччині запрошують волонтерів, щоб зробити добру справу – причепурити один з чотирьох мостів, який тут називають “Королівським”, та відпочити на свіжому повітрі в гарній компанії.

Невтомна ініціаторка всіх попередніх толок – директорка Малієвецького обласного історико-культурного музею Анастасія Донець пропонує волонтерам долучитися до прибирання мосту, який сама називає “Королівським”. Толоку запланували на суботу, 22 жовтня.

В Маліївцях є чотири мости, збудовані в часи Орловських – усі різні, оригінальні. Цей – мій улюбленець. Він веде до фантастичної старої липової алеї і далі до костелу в Підлісний Мукарів. Я його називаю «Королівський», бо має гарне, наче корона, оздоблення зі стовпчиків – зубців. Сподіваюсь – ми випрацюємо для нього заповідний охоронний статус,написала на сторінці “Малієвецької спадщини” у ФБ Анастасія.

Та охоронний статус – це в перспективі, а поки що міст потребує дбайливих рук, які повернуть йому колишню красу, або хоча б її частину.

Наведемо лад, побачимось, смачно пообідаємо. Дорога, екскурсія, обід для волонтерів – безкоштовно, – зазначає Анастасія.

Трансфер для волонтерів – з Хмельницького та Кам’янця. На це збирають кошти, аби оплатити послуги з перевезення. Тож хто не може долучитися особисто, може підтримати фінансово.

Виїзд для волонтерів – о 08.00, повернення – близько 17.00.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook