Новини
Інфраструктура

Понад пів сотні ліфтів стали пастками для хмельничан під час тривоги

Порушивши вимоги безпеки під час повітряної тривоги, хмельничани самі влаштували собі проблеми, зависнувши в темряві між поверхами, коли користувалися ліфтами. Про халепу, яка сталася з містянами, розповів заступник Хмельницького міського голови.

Правила поведінки під час повітряної тривоги за вісім місяців війни хмельничани, як і решта українців, чули неодноразово. Вимкнути електроприлади, перекрити воду-газ, слухати вказівки дикторів, йти в укриття, не користуватися ліфтами. Ті, хто на правила не зважає, потрапляють в халепи. Як це сталося з хмельничанами, котрі під час повітряної тривоги у суботу вирішили скористатися ліфтами в той момент, коли у всьому місті зникло світло через ракетний обстріл.

Результат – з 55 ліфтових пасток хмельничан довелося визволяти. Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповів директор Департаменту інфраструктури, заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок. За кілька годин, зазначив посадовець, працівники ліфтових організацій звільнили всіх бранців. Скільки всього людей зависли у темряві між поверхами (зважаючи, що не всі могли їхати поодинці), посадовець не уточнив.

Хмельничани відреагували так:

55 людей мають проблеми з мисленням…

Саме цих 55 вже взяли до уваги рекомендації, можливо, наступного разу і дослухаються.

Зате достатньо часу, щоб побути на одинці все обдумати і добре відпочити, так що в усьому є свої плюси.

І це тільки в “Хмельницькліфті”. Застрягших напевно більше. Я постійно пишу, щоб не користувались ліфтами, але як показує практика, як тільки більш менш стає спокійніше, тим більше людей нехтують правилами повітряної тривоги! Така людська натура!

Народ, не маніпулюйте. Розумні люди чи ні. Ліфт це вже автоматичні навички. Рефлекси. Ви всі вимикаєте автомати на лічильнику і перекриваєте крани подачі води, коли починається тривога? Так отож. Ліфт це все такі ж рефлекси блага нашого життя. Не судіть.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook