Новини
Надзвичайні події

В Нетішині у дворах готують їжу на буржуйках (ВІДЕО)

Місто енергетиків після вчорашнього ракетного обстрілу Хмельниччини досі без світла. Принаймні, 100-відсоткового. Міський голова повідомив про третю спробу під’єднати Нетішин до електромережі. Містяни тим часом готують їжу у дворах на буржуйках.

Кілька годин тому в Укренерго повідомили про повне відновлення електропостачання на Хмельниччині.

Проте згодом інформацію виправили, зазначивши, що живлення відновлене в більшій частині області.

Нагадаємо, майже 40-тисячне місто – супутник ХАЕС, понад добу – без електроенергії. Мешканці міста, в якому всі будинки – з електроплитами, має наразі проблеми не лише з приготуванням їжі, а й з холодильниками та морозильними камерами, в які протягом всього літа складали запаси на зиму, яка, за попередженнями влади, буде складною. Тепер люди просять дати світло по місту хоча б на пару годин по графіку, щоб не втратити всі продукти, якими запаслися.

Як повідомив міський голова Нетішина трохи більше години тому, в місті втретє спробували подати електроенергію та воду.

Попередні рази мережа не витримувала шаленого навантаження!!! Не вмикайте одразу нагрівальні прилади!!! Інакше ще на 12-24 години будемо без електрики!!! З Хмельницького іде ще три водовозки! До кінця дня водою забезпечимо всіх,попередив містян Олександр Супрунюк.

Під дописом міського голови – перекличка містян. Судячи з коментарів, дехто з нетішинців вже зі світлом. Проте як надовго і скільки таких щасливчиків – невідомо.

Тим часом у місті речі та продукти, що мали відправляти на фронт, використовують на те, аби зігріти та нагодувати людей. Частину буржуйок, підготовлених для бійців, встановили у дворах. На них волонтери варять вареники, які також наліпили для фронту.

Волонтери, які в п’ятницю наліпили дві тисячі вареників для передачі військовим до зони бойових дій, варять і роздають їх людям, – повідомляє Суспільне Хмельницький.

В місті також працює польова кухня.

У владі області ситуацію досі не прокоментували. Останній допис начальника Хмельницької ОВА у соцмережах був опублікований о 12.56

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook