Новини
Бізнес

Імпорт овочів на Хмельниччину зріс майже вдвічі

Імпорт товарів на Поділля за січень-серпень збільшився на 4,6% у порівнянні з відповідним періодом минулого року – до 403,4 мільйона доларів. Незначне зростання обсягів ввезення продукції фіксується другий місяць поспіль.

Імпорт продуктів рослинного походження збільшився на 42,9% до 24,1 мільйона. Причому овочів завезено на 80,9% більше; закуплено на суму 6,6 мільйона.

Крім того, за вісім місяців подільський бізнес суттєво збільшив імпорт мінеральних продуктів – в 3,7 раза. Протягом січня-серпня мінпродуктів завезено на 105,1 мільйона, а їхня частка в загальному обсязі поставок сягнула 26%. Левова частка від цієї групи припала на палива мінеральні; нафту та продукти її перегонки: на суму 101,1 мільйона при зростанні в чотири рази.

Натомість інші товари, що становлять суттєву частку імпорту області, закупали менш активно. Скажімо, поставка машин, обладнання та механізмів; електротехнічного обладнання зменшилася на третину – на 33,2% до 64,3 мільйона, що склало 16% від загального обсягу.

Закупівля полімерних матеріалів, пластмас та виробів скоротилася на 20,8% до 54,6 мільйона. Частка цієї групи від усього імпорту становила 13,5%. Продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості в загальному ввезенні товарів становила рівно десять відсотків на суму 40,5 мільйона. Зростання «хімії» склало 1,4%.

Під час агресії, на жаль, статистичні дані щодо географічної структури торгівлі не оприлюднюються;  надається лише товарна структура поставок.

Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами зі 113 країн світу, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

імпорт товарів

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook