Новини
Офіційно

Карту потреб переселенців презентували у Хмельницькому

Єдиного порталу, на якому можна було б зібрати інформацію про переселенців, які мешкають на Хмельниччині, та про їхні потреби, область потребувала давно. Адже Хмельниччина від початку війни дала прихисток кільком сотням тисяч людей. Чимало переселенців залишилося мешкати на території краю. У кожного з них – своя історія і свої потреби. Аби задовольнити їх, створили спеціальний сайт, на якому можна отримати таку інформацію та допомогти тим, хто цього потребує.

Комунікація між громадами та благодійниками, в рамках Партнерського майданчика міжнародної допомоги, уже має позитивні результати. На цьому наголосив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв під час презентації інтерактивної карти потреб ВПО у Хмельницькій області.

За словами посадовця, це своєрідний сайт для швидкої та ефективної комунікації між громадами та міжнародними донорськими організаціями. Відтепер громади вноситимуть інформацію до єдиної бази даних про потреби ВПО, які у них проживають, а донори, зі свого боку, пропонують те, чим можуть допомогти. Це дозволить забезпечувати переселенців усіма необхідними речами та продуктами у короткі терміни.

Інформація на карті щодо потреб та кількості внутрішньо переміщених осіб, які проживають у громаді буде оновлюватись раз у два тижні. За цей період представники громад будуть паралельно комунікувати із переміщеними особами на рахунок їх потреб та із донорами, які відгукнуться надати їм допомогу. Тож кожен, хто бажає допомогти внутрішньо переміщеним особам може безкоштовно отримати інформацію, розміщену на інтерактивній карті, яка доступна за посиланням – https://kartapotreb.com.ua/.

Володимир Юр’єв зазначив, що уже активно надходять підтвердження від міжнародних та українських благодійних фондів про готовність співпрацювати із громадами області в тих напрямках, які необхідні їм для забезпечення комфортного життя переміщених осіб.

“Забезпечення рівними правами та можливостями усіх жителів нашої області – це основне завдання, яке стоїть перед нами. Завдяки тому, що кожен благодійник відтепер може побачити чіткі потреби у громадах області, буде відбуватися безперервне надходження допомоги саме туди, куди це потрібно, – наголосив посадовець. – Також гостро стоїть питання підготовки до зимового періоду. Ворог завдає колосальних збитків нашій економіці та підло б’є по інфраструктурних, енергетичних об’єктах, від чого підготовка до зими ускладняється. Проте, спільними зусиллями та швидкими рішеннями ми даємо ворогу відсіч, а для потребуючих – соціальну підтримку.”

В продовження заходу заступник начальника ОВА вручив подяку від обласної адміністрації партнеру – фонду World Central Kitchen за активну допомогу за весь період війни на території Хмельницької області.

Також під час заходу було підписано Меморандум про співпрацю між Хмельницькою обласною військовою адміністрацією та Хмельницькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

Як зазначено у документі, предметом Меморандуму є спільна діяльність обох підписантів з підготовки та реалізації спільних проєктів, програм та заходів. Зокрема, сторони мають взаємно сприяти гуманітарній діяльності шляхом підтримки постраждалого населення у період військової агресії Російської Федерації проти України та інших кризових ситуаціях; створювати сприятливі умови для забезпечення гідних умов проживання ВПО; сприяти, в тому числі через надання грошової допомоги, здійсненню поточних та /або капітальних ремонтних робіт окремих домогосподарств, що постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації; здійснювати роботи з поточного та капітального ремонту інженерних комунікацій водопостачання, газопостачання, електропостачання, опалення, пошкоджених в результаті бойових дій; співпрацювати в інших напрямках.

За інформацією пресслужби Хмельницької ОВА

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook