Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині можливі віялові відключення електроенергії

Про перспективу для мешканців Хмельниччини трохи повернутися у 90 роки минулого століття та знову відчути на собі, що таке віялові відключення електроенергії, натякнув в ефірі «Єдиних новин» начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Запис коментаря начальника Хмельницької ОВА марафону «Єдиних новин» виклали у соцмережах. Ведучій Сергій Гамалій розповів про перспективи забезпечення електроенергією області.

Ведуча: Чи є у вас зараз потреба у віялових відключеннях?

Сергій Гамалій: Завтра зранку вже точно зможу сказати. Але я думаю, що все ж таки ми до цього будемо приходити, щоб частково відключати.

Ведуча: Відключення аварійне світла – воно може відбуватися уже в такому постійному графіку? Тобто треба морально звикати до того, що світло будуть вимикати в певному районі, в певному місті раз на день, раз на тиждень, правильно?

Сергій Гамалій: Ми не розуміємо, де саме постраждала наша критична інфраструктура. І в залежності від того, як ми щось оновлюємо, бачимо, де потрібно щось перекрити. Тому, скажімо так, точний графік на сьогоднішній день не можна зробити, поки ми всю енергосистему не побачимо, де є проблематика. Але щодо того, що ми мусимо трохи почекати, і що будуть відключення, то я майже на 90 відсотків впевнений.

Читайте також: Світлофори, вивіски і морок: як виглядає центр Хмельницького після обстрілу

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook