Новини
Інфраструктура

Один з підземних переходів Хмельницького перетворили на укриття для дітей

Активно обговорюють хмельничани у соцмережах металеві двері, які побачили в одному з підземних переходів міста. Його, за словами комунальників, дозволили використовувати як укриття одному з приватних навчальних закладів міста. Хмельничан наразі цікавить, чи можуть вони, за потреби, скористатися цим переходом як укриттям під час повітряної тривоги.

Фото металевої стіни з дверима, яку встановили у підземному переході на проспекті Миру, поширили на сторінці Департаменту інфраструктури Хмельницького із запитанням:

А навіщо поставили двері у підземці коло темпа?)

Як пояснили у Департаменті, “підземний перехід з дозволу відповідних органів використовується як укриття для дітей школи “Мої обрії”. Дозвіл був наданий за умови, що доступ до переходу буде вільний”.

Хмельничан наразі цікавить, чи доступний підземний перехід для користування за відсутності тривог.

Підземний перехід відкритий для всіх… користуватися ним можуть всі мешканці міста, в даному випадку, мешканці даного мікрорайону.. Підземний перехід – це споруда подвійного призначення, як перехід, так і укриття.. Двері за замок не зачиняються…. Тобто – користуються всі… – прокоментували у Департаменті інфраструктури.

Проте у хмельничан виникли й інші питання.

На фото підземний перехід біля Темпу. Я вважаю, що життя і безпека дітей понад усе! Але бляха! Якщо в тебе школа, і ти не можеш забезпечити безпеку дітей, то невже потрібно її забезпечувати перекриттям підземного переходу? Реально? Можна прізвище людини, яка це дозволила?поцікавився хмельничанин Олександр Зорян.

Проте згодом сам же відповів на своє питання:

Надійшла інформація, що пан Гвоздьов (власник франшизи Макдоналдс в місті і безлічі автосалонів) використовує укриття, яке має використовувати школа (приміщення заводу Темп, де школа винаймає площі). Власники школи родина Гакало (власники Насолоди). Пани чубляться лєхторат терпить. Питання про дозволи відпало, як риторичне.

Хмельничани взялися жваво коментувати побачене.

Так перехід не перекритий же наче? Там тільки сталлю організували переборки.

Навіщо там двері? Скільки людей не дійде, щоб їх перевірити, а побіжить через дорогу?

То питання вже організації руху. А двері то норм варіант якщо використовувати перехід як укриття. Без обшивки входів воно взагалі стрьомно

Тому що там холодно сидіти кілька годин + протяги

Бачила на минулому тижні цю ситуацію, але поспілкувавшись з знайомими вирішила що то тільки мені не норм

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook