Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому запустили тролейбуси і почали аварійно відключати світло

Місто намагаються повернути до нормального життя, проте система не витримує навантажень. У деяких мікрорайонах Хмельницького почалися аварійні відключення, а тролейбуси, які зранку частково випустили на маршрути, зупинилися. Схожа ситуація і в інших містах області, де ледве відновили електропостачання.

Зранку у міській раді повідомили, що сьогодні, 24 жовтня, стало можливим відновити рух тролейбусів. Не всіх, а лише 23 одиниць.

Однак аварійне відновлення напруги ще триває, тому наявні її перебої. Саме з цієї причини 9 тролейбусів стоять у мікрорайоні Ракове, – повідомили у міській раді.

Аби дати можливість хмельничанам доїхати, куди треба, додатково на маршрути випустили майже два десятки автобусів. В першу зміну працюють такі:

  • 2 автобуси (маршрут №20);
  • 2 автобуси ( маршрут №3);
  • 2 автобуси (маршрут №5);
  • 3 автобуси (маршрут №8);
  • 1 автобус (маршрут №4 А);
  • 2 автобус (маршрут №35);
  • 1 автобус (маршрут №15);
  • 1 автобус (маршрут №11);
  • 1 автобус (маршрут №7А);
  • 2 автобус ( маршрут №4);
  • 1 автобус (маршрут №4А).

Як згодом повідомив міський голова, в частині мікрорайонів міста почалися аварійні відключення електроенергії через те, що система не витримує навантаження. Тролейбуси, які вийшли на маршрути, відповідно, зупинилися.

Також про аварійні відключення повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій:

Мешканців обласного центру просять зменшити навантаження та не вмикати електроприлади, без яких можна й обійтися.

З таким же проханням звертається влада до мешканців Нетішина, де майже дві доби не було світла і де його тільки вчора відновили:

Задля уникнення повторного відключення електроенергії, прохання ТЕРМІНОВО зменшити її споживання – не вмикайте електроприлади без яких можна обійтись у такий скрутний час. У випадку, якщо споживання електроенергії зростатиме, місто знову буде знеструмлено.

Проблеми через перевантаження мереж також у Шепетівці:

До уваги мешканців району Старокостянтинівського шосе. Частина району досі без світла через те, що лінії не витримують навантаження! Тож НАПОЛЕГЛИВО звертаємось до мешканців району, де електропостачання вже відновлено – максимально ОБМЕЖТЕ використання електромережі! Дайте можливість завершити ремонтні роботи! Дякуємо за розуміння! – йдеться у повідомленні міської ради.

Як повідомили у Укренерго, наразі у семи областях відбувається контрольоване обмеження споживання електроенергії:

1) Києві;
2) Харківській області;
3) Полтавській області;
4) Сумській області;
5) Київській області;
6) Черкаській області;
7) Житомирській області.

Про ймовірність віялових відключень електроенергії говорив вчора начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook