Новини
Суспільство

З нічними змінами та без тролейбусів: на Хмельниччині ввели обмеження на використання електроенергії

Від сьогодні, 25 жовтня, до понеділка, 31 жовтня, включно вимоги до обмеження використання електроенергії вийшли на новий рівень – від прохань та рекомендацій влада області перейшла до офіційного документа, яким запроваджується режим жорсткої економії для всіх споживачів – від населення до підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

Відповідний наказ начальника Хмельницької ОВА підписаний вчора, 24 жовтня. Обмежити споживання електроенергії всім мешканцям Хмельниччини рекомендується в період з 7 ранку до 11 вечора. Органи місцевого самоврядування мають подбати про відключення рекламних конструкцій та вивісок, обмежити вуличне освітлення.

Окремим пунктом передбачені рекомендації для Хмельницького – міському голові рекомендовано подбати про скорочення кількості електротранспорту (тролейбусів), які виходять на маршрути.

Керівники промислових підприємств мають подбати, за можливості, про переведення робочого процесу у нічний режим, відповідно, з нічними змінами.

Обмеження також стосуються закладів освіти.

Нагадаємо, сьогодні вранці внаслідок аварії на високовольтній лінії частина Хмельницького та області залишилися без світла. Електропостачання в обласному центрі в більшості відновлене, проте, за словами міського голови, повернути світло сьогодні, ймовірно, вдасться не всім. Також у місті можливі аварійні відключення електропостачання задля зменшення навантаження на мережу.

Щодо ситуації в області, то, за інформацією начальника Хмельницької ОВА, станом на 18.00 залишаються без електропостачання майже чверть споживачів Хмельниччини.

Енергетики в режимі нон-стоп працюють над тим, аби якнайшвидше налагодити належне функціонування системи розподілу електроенергії, тому прошу усіх поставитися з розумінням до ситуації, що склалася, та набратися терпіння,написав у своєму телеграм-каналі Сергій Гамалій.

Також він попередив, що енергетики наперед не можуть знати, де саме відбудеться стабілізаційне відключення ліній електропередач.

Буде у нашій домівці світло чи ні, залежить від кожного з нас, – наголосив Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook