Новини
Суспільство

Два вокзали на Хмельниччині отримають генератори від Червоного Хреста

Залізничні вокзали у Кам’янці-Подільському та Хмельницькому будуть енергонезалежними завдяки генераторам, отриманим за сприяння Товариства Червоного Хреста України. Загалом таких генераторів в Україну доставили 35. Обійшлися вони у 12 мільйонів гривень.

За словами генерального директора Червоного Хреста України Максима Доценка, номінальна потужність генераторів становить від 5 до 180 кВт. Цього вистачить для забезпечення повноцінної роботи кас та освітлення у приміщеннях вокзалів.

Сьогодні ми передаємо 35 генераторів різної потужності «Укрзалізниці» для забезпечення 30 вокзалів в Україні. Звичайно, ця робота зараз ускладнена тим, що є дуже великий попит на генератори. Проте ми підготовку до реалізації цього проєкту почали разом з “Укрзалізницею” ще в середині липня, – повідомив під час передачі генераторів Максим Доценко.

Нагадаємо, на початку серпня Червоний Хрест України передав дефібрилятори для вокзалів у різних містах, в тому числі їх отримали три вокзали на Хмельниччині.

Це не просто крок назустріч «Укрзалізниці», це крок назустріч мільйонам українців, які взимку будуть мати потребу подорожувати. Наявність резервних джерел енергії дозволить залізниці продовжувати здійснювати пасажирські перевезення і підтримувати функціонування вокзалів навіть у випадку екстреного відключення електроенергії в певних містах, – наголосив член правління АТ «Укрзалізниця», голова пасажирського напрямку Олександр Перцовський.

Раніше Червоний Хрест України передав “Укрзалізниці” 154 бойлери для нагрівання води вартістю близько мільйона гривень та 250 колісних візочків на суму понад 3,7 млн грн, щоб полегшити транспортування людей з інвалідністю та людей з порушеннями опорно-рухового апарату на 108 вокзалах України, йдеться у повідомленні пресслужби ТЧХУ.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook