Новини
Інфраструктура

Мешканці Хмельницької громади можуть отримати компенсацію за пошкоджене внаслідок обстрілів майно

Механізм отримання компенсацій за майно, яке було пошкоджене внаслідок ворожих ракетних ударів, поки що передбачений лише законопроєктом. Проте збирати документи та готувати заяву потрібно вже. Як це зробити – пояснили у Хмельницькій міській раді.

У Хмельницькому впродовж останніх тижнів під час обстрілів зазнали збитків мешканці майже двадцяти будинків. Хтось ліквідовував руйнування самотужки (про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів міський голова), а комусь для того, аби відновити пошкоджене, потрібна допомога держави.

Ми рекомендуємо вже зараз подавати заяви, використовуючи застосунок «Дія». По-перше, це інформація про сам об’єкт, який зазнав пошкоджень, його площа, місцезнаходження.  Також потрібно зазначити дату та орієнтовний час настання цієї події, – пояснює начальник управління з питань цивільного захисту населення Хмельницької міської ради Валентин Карван.

Також у заяві потрібно описати завдані ушкодження, бажано додати фото- та відеофіксацію цих ушкоджень.

Таке повідомлення можна також подати через портал «Дія», якщо немає застосунку. Або ж скористатися послугами ЦНАПу, – додав посадовець.

Органи самоврядування будуть створювати комісію для оцінки збитків. Майно буде обстежуватися, оцінюватися, складатися відповідний акт. Цей акт буде видаватися людям на руки і це буде підставою для прийняття рішення про компенсацію.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook