Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому замість тролейбусів на маршрути випустять додаткові автобуси

Проміжні підсумки ліквідації надзвичайної ситуації, що сталася у Хмельницькому внаслідок ракетного обстрілу одного з об’єктів енергетичної інфраструктури, міський голова підбив вчора, 22 жовтня, о 21.30. Станом на цю годину більшість споживачів громади отримали світло. Проте роботи з відновлення інфраструктури тривали цілу ніч і продовжаться сьогодні протягом дня. Тому хмельничанам варто бути готовими до того, що не всі звичні вигоди міста можуть бути їм доступними. Зокрема, громадський транспорт.

Як повідомив Олександр Симчишин, на вечір було повністю відновлено водопостачання та роботу каналізаційного господарства. Також відновили електропостачання всієї критичної інфраструктури.

Вибуховою хвилею у декількох будинках неподалік місця влучання було вибито вікна. За словами міського голови, до вечора всі вікна були відремонтовані.

Детальніше про це Олександр Симчишин розповів в ефірі каналу Espreso.TV:

Я одразу поїхав на місце прильоту. Поруч є житлові будинки. Постраждалих немає. Є вибиті вікна. Коли я запитував людей про необхідність допомоги по вибитих вікнах, більшість сказали, що “ми впораємося самі, нас таким не залякаєш”.

Також очільник громади розповів про те, що у міській раді, яка працює на генераторах, виготовляли документи для тих, хто планував цього дня взяти шлюб.

23 пари одружуються сьогодні. Я їм всім побажав щасливого сімейного життя.

У пресслужбі міської ради також додали, що цього напруженого дня у Хмельницькому народилося четверо малюків.

Відео: Espreso.TV

Станом на пів на десяту вечора суботи, за словами міського голови, в громаді електропостачання було відновлене на 70%.

Роботи тривають, будуть тривати вночі і завтра. Сьогодні, на жаль, заживити всіх споживачів нереально, – написав міський голова.

Також додав, що запустити повністю зовнішнє освітлення в місті також неможливо. Тож в центрі міста, зокрема, вулиці були темні.

Не буде можливості сьогодні випустити на маршрути і громадський електротранспорт.

Тролейбуси завтра на маршрути не вийдуть. Максимально замінимо автобусами, зазначив міський голова.

Нагадаємо, наслідки ракетного обстрілу Хмельниччини у фото показали вчора рятувальники області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook