Новини
Суспільство

Рішення суду щодо штрафу для мешканки Славути обговорюють у соцмережах

Жінку з Хмельниччини, яка не проконтролювала онлайн-навчання свого сина, рішенням суду було оштрафовано на понад дві тисячі гривень (включаючи судовий збір). У соцмережах наразі активно обговорюють, чому оштрафували лише матір, а не батька, або обох батьків.

Суть справи, яку розглянув Славутський міськрайонний суд, полягає в тому, що школяр зі Славути з 2 по 26 вересня прогуляв 120 уроків, які проходили в режимі онлайн, без поважних причин. Винною у тому, що хлопець не долучився до навчального процесу, суд визнав матір. На неї, відповідно до рішення суду, накладене стягнення – 1700 гривень штрафу та 496 грн 20 коп. судового збору. У постанові суду зазначено, що батьківські обов’язки жінка неналежно виконує вже не вперше, за що раніше вже притягалася до адміністративної відповідальності.

У соцмережах наразі обговорюють дві теми. По-перше, говорять про те, що чимало школярів прогулюють онлайн заняття, проте до відповідальності батьків притягнули вперше.

Також активно коментують новину у всеукраїнському виданні, але вже під іншим кутом.

Знов за рибу гроші. А тата школяра чому не оштрафували? Чи це тільки мами відповідальність – виховання дитини? – написала українська блогерка Зоя Звіняцковська.

Під коментарем розгорілася запекла суперечка про те, чому традиційно за проступки дітей в Україні штрафують лише жінок і де відповідальність батька. Також дискутують на тему, чи несе відповідальність батько за виховання дітей, якщо проживає окремо від дитини.

Спільна відповідальність не залежить від того живуть разом чи ні. Батько не відповідає за дитину тільки тоді, коли позбавлений батьківських прав. Почитайте закон.

Спільна відповідальність фізично не можлива, якщо батько чи мати живе окремо. Чому ви не хочете прийняти очевидне? Я читав закон, відповідає той з ким дитина проживає. Неналежне виховання є підставою для того щоб опіка перейшла до іншої сторони.

Як зазначено у постанові суду, мешканка Славути, яку оштрафували за прогули сина, “має на утриманні неповнолітніх дітей, не одружена, не працююча, протягом року до адмінвідповідальності притягувалася за ч.1 ст.184 КУпАП, – за ч. 2 ст. 184 КУпАП”.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook