Новини
Інфраструктура

Аварійні відключення електроенергії на Хмельниччині триватимуть надалі

Електромережі на Хмельниччині все ще не витримують навантажень від побутової активності споживачів. Відтак, світло у домівках мешканців області систематично зникає. А на вулицях Хмельницького його немає взагалі. В енергетиків кажуть: стабілізаційні відключення триватимуть і надалі, оскільки через пошкодження енергетичної інфраструктури в Україні схема живлення мереж досі є ненадійною.

“Чому зникло світло” і “Коли ввімкнуть світло” – два питання, які наразі найбільше хвилюють не лише мешканців Хмельниччини, а й всіх українців, які позбавлені звичних комунальних благ. Вчора через чергову аварійну ситуацію без електропостачання на різний термін залишилося 70% помешкань у Хмельницькому та частина громад в області. Завдяки тому, що енергетики працювали всю ніч, всім споживачам до ранку світло повернули. Але ситуація може повторитися.

Про це повідомили в АТ “Хмельницькобленерго”, наголосивши на тому, що ймовірність повторення аварійних відключень залишається все ще дуже високою, особливо ввечері та вранці.

Аби уникнути раптових перебоїв з електропостачанням, споживачам потрібно не просто економити, а максимально економити. Інакше ситуація з електропостачанням ще довго буде нестабільною та непередбачуваною.

Необхідно максимально знизити обсяг споживання електричної енергії. Це дасть змогу енергосистемі вистояти, а енергетикам працювати над відновленням схеми нормальної роботи мережі,наголошують в обленерго.

Мешканцям області, які скаржаться на те, що їхні будинки вимикають регулярно, а інші постійно зі світлом, в енергетиків раніше пояснили, чому так відбувається:

Різні будинки та навіть під’їзди одного будинку можуть бути заживлені від різних ліній електропередач. Енергетики чергують лінії для вимкнення. Але якщо якісь будинки не вимикаються зовсім, то це свідчить про наявність об`єктів критичної інфраструктури на лінії, що живить ці будинки. До прикладу: лікарня, водоканал тощо.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook