Новини
Суспільство

Хмельничани запасаються альтернативними джерелами світла та енергії

Ліхтарики можуть знадобитися на лише на вулицях Хмельницького, які досі не освітлюються. Ними також можна підсвічувати собі шлях у темній квартирі. Так само як свічками можна і підсвітити, і нагріти їжу за потреби. Павербанк стане в пригоді для підзарядки гаджетів. На ринках та в магазинах Хмельницького наразі ажіотаж саме за такими джерелами освітлення та енергозабезпечення, оскільки коли стабілізується енергосистема, не знає ніхто.

Через великий попит на ліхтарики на ринках їх подекуди майже не залишилося. Більше є тих, які живляться від батарейок, менше – тих, які можна заряджати. Але як перші, так і другі на прилавках не залежуються. Ціни на ліхтарики на ринку різні – від 20 до 300 гривень, в залежності від технічних параметрів.

Через перебої з електропостачанням хмельничани зараз активно цікавляться і свічками. Проте, кажуть, що і їх іноді важко знайти. Хоча, до прикладу, вчора на продуктовому ринку свічок можна було побачити багато і різних. Підприємці на збільшений попит реагують майже миттєво. Коштують упаковки свічок в середньому 100 гривень.

Хмельничани, які мешкають у приватних будинках та мають достатньо грошей, запасаються генераторами. Решта – купують простіші джерела енергії, які також важко знайти.

Що до пристроїв підзарядки гаджетів, їх у Хмельницькому поки що можна знайти. Щоправда, на 10 та 20 тисяч міліампер. Останні коштуватимуть орієнтовно 1200 гривень. Хмельничани беруть ті, які доступніші в ціні.

За 8 місяців повномасштабної війни українці стали ще стійкішими. І впевнені, що обов’язково переможуть темряву.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook