Новини
Суспільство

Боєць Кадиров воює у Хмельницькій бригаді тероборони

З початку повномасштабного вторгнення Вадим Кадиров воює в Хмельницькій бригаді територіальної оборони. Його мати – українка, батько – казанський татарин. Звідси – таке прізвище. Чоловік вважає себе українцем. Він має шість контузій, осколкове поранення, військову інвалідність, непридатність до військової служби. Попри це – захищає Україну.

Всі кажуть, що це чеченське. Це – східне прізвище. Дуже багато є таджиків, узбеків, киргизів, татарів з такими прізвищами. Кадиров – це азіатське прізвище. Так само як російське – Іванов, – розповідає Вадим Кадиров.

Додає: все українське – мова, культура – від матері.  

Свого часу з Майдану разом з побратимами хотів поїхати в Крим. Але розсудливість перемогла.

Що ми могли зробити? Беззбройні проти збройних формувань російської федерації? – каже Вадим.

Йому довелося побувати на всій лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях:

Ми були в Гірському, в Попасній, звільняли Дебальцево, потім перейшли на Луганську область. Мене колись запитали: «Де ти був на Донбасі?» я сказав: «Краще спитайте, де я не був».

Найважче – переживати втрати побратимів, розповідає Вадим Кадиров. Решта – рутина.

Побратим, позивний у нього був «17». Ми зранку пили з ним каву, ділили шоколадку на капоті. І тут вони їдуть на виїзд. Година – і він загинув. І це дуже тяжко усвідомлювати.

У квітні поблизу села Довгеньке підрозділ Вадима змінив 95 десантно-штурмову бригаду. Тоді батальйон тероборони набув першого бойового досвіду. Наразі формування перетворилося на єдиний організм, не те, що було на початку, коли один до одного пристосовувалися бійці, що в мирному житті були абсолютно різні та віддалені один від одного.

Довелося брати у полон росіян. Всі вони, каже Вадим, зомбовані пропагандою:

Ця одвічна боротьба українського народу з тією ордою. Ми їх брали у полон, спілкувалися з ними. Там настільки пропаганда, настільки ті мозги закручені, вони просто не мають поняття, що робиться в світі.

Після лікування Вадим Кадиров повернеться у свій підрозділ. Воює там боєць зі своїм братом, Романом.

Відео: Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook