Новини
Події

З російського полону повернули додому трьох подолян

Під час останнього обміну полоненими загалом звільнили пів сотні військових та двох цивільних українців. Отримали радісні звістки і на Хмельниччині – з полону додому повернулися двоє військовослужбовців та один медик.

Обмін військовополоненими між Україною та Росією відбувся вчора, 29 жовтня. Серед тих, кого звільнили, – нацгвардійці, військовослужбовці ЗСУ та ВМС, бійці тероборони, медики та прикордонники, які потрапили у полон у Чорнобильській зоні.

На Хмельниччину з полону повернулися троє подолян.

Одразу дві радісні звістки отримали в Ізяславській громаді – додому повернулися Олександр Заморський та Євген Струтинський.

Євген Струтинський – морський піхотинець. Раніші з полону визволили його дружину Валентину, повідомили в Ізяславській міській раді.

Олександр Заморський – 30-річний офіцер, у полоні перебував кілька місяців. Тепер батьки зможуть обійняти сина-оборонця.

Визволили з полону також 28-річного хмельничанина Дениса Гайдука. Лейтенант медичної служби, військовий хірург у російському полоні перебував з 16 травня.

Як повідомили в Офісі Президента, серед звільнених вчора оборонців: 12 бійців Нацгвардії, включно з двома «Азовцями», 18 – з ВМС, восьмеро – з ДПСУ, дев’ятеро – із ТРО, троє – із ЗСУ та двоє цивільних.

Додому повертаються захисники «Азовсталі», оборонці Маріуполя та люди, які рятували життя. Нам вдалося обміняти начальника хірургічного відділення військового шпиталю Маріуполя, який був на «Азовсталі» і молодого військового хірурга 65-го військового мобільного шпиталю. Ми повертаємо морпіха, дружина якого нещодавно вийшла з полону та добровольця з Маріуполя із символічним прізвищем «Москва», а ще моряка з острова Зміїний. Також будуть вдома деякі військові, взяті в полон у Чорнобильській зоні,прокоментував голова ОПУ Андрій Єрмак.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook