Новини
Інфраструктура

Графік погодинних відключень електроенергії запровадили на Хмельниччині

Для стабілізації роботи енергосистеми у Хмельницькій області світло вимикатимуть з 7 ранку до 10 вечора. Відповідно до оприлюдненого графіка світло виключатимуть по черзі на три години. Всього таких черг в області буде чотири.

Інформацію про графік погодинних  відключень опублікували на сайті Хмельницькобленерго. Крім запланованих, можливі також аварійні – за графіком аварійних відключень (ГАВ).

Проінформувати заздалегідь про застосування ГАВ – не можливо. Після отримання вказівки від НЕК «Укренерго» оперативний персонал застосовує графік протягом 10-15 хвилин, – попередили у товаристві.

Разом з тим, якщо споживачі зафіксували свої контакти в особистому кабінеті Хмельницькобленерго, вони мають отримувати повідомлення щодо очікуваного часу відновлення електропостачання.

Графік погодинного відключення наразі виглядає так.

Перелік населених пунктів та черговість відключень – за посиланнями:

Відключатимуть світло не лише в приватних будинках, а й на підприємствах.

Нагадаємо, внаслідок ранкового ворожого обстрілу України енергетики вкотре змушені вдатися до екстрених відключень електроенергії. На Хмельниччині внаслідок падіння уламків ракет було пошкоджено цивільний об’єкт.

ДОПОВНЕНО: Тим часом в Укренерго повідомили про скасування стабілізаційних графіків погодинних відключень, які були введені з 6 години ранку в усіх регіонах.

Стабілізаційні графіки погодинних відключень, які були введені з 6-ї години ранку в усіх регіонах, наразі скасовані. Для ліквідації аварій, спричинених наслідками ракетних обстрілів, в окремих регіонах операторами розподільчих мереж (обленерго) введені локальні обмеження споживачів в межах областей.

В будь-якому випадку будьте готові до відключень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook