Новини
Інфраструктура

Вуличне освітлення знову почали вмикати у Хмельницькому

За погодженням з “Хмельницькобленерго” в обласному центрі на вулицях знову почали вмикати вуличне освітлення. Відновили його частково у черговому та економному режимі.

Вчора хмельничани, які вже маже пристосувалися до життя у темряві на вулицях вечорами, побачили дещо трохи призабуте. Вуличні ліхтарі, які не вмикалися у місті майже тиждень, знову засвітилися. Не дуже яскраво, не скрізь і подекуди ненадовго. До прикладу, у центрі Хмельницького після 22.00 вулиці знову занурилися в суцільну темряву, а у Південно-Західному мікрорайоні навіть після 10 вечора ліхтарі частково світилися.

Як повідомили у комунальному підприємстві “Хмельницьксвітло”, рішення про відновлення вуличного освітлення прийняли, виходячи з декількох міркувань. По-перше, в місті через відсутність освітлення на дорогах та перехрестях збільшилася кількість ДТП – схоже, як водії, так і пішоходи не вміють швидко реагувати на зміни, спричинені війною, та дбати про безпеку – свою та інших. По-друге, стан енергосистеми назвали таким, що покращився. І це дозволить поки що освітлювати вулиці хоча б частково та в економному режимі.

Працюватимуть 40-45% від загальної кількості ліхтарів у вулично-дорожній мережі,повідомили у комунальників.

Проте ліхтарики та світловідбивні елементи, про які постійно нагадують у правоохоронців, завжди потрібно мати при собі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook