Новини
Дозвілля

На Деражнянщині власники екоферми влаштували благодійний фотоярмарок

На Хмельниччині збирали кошти для придбання генератора для військових. Власними руками діти та дорослі виготовляли свічки та варили мило, а професійні фотографи створювали світлини за символічні донати. Благодійний фотоярмарок організували власники екоферми на території свого угіддя у невеличкому селі Згар на Деражнянщині.

Тваринницьку ферму на родючій землі Деражнянщини заснувала вінничанка Анна Нечипорук. Три роки тому вони з чоловіком залишили велике місто та оселилися в селі на Хмельниччині. За час, що минув, власники ферми пройшли кілька етапів розуміння того, що вони можуть дати тваринам, і що ті можуть дати їм взамін. Зрештою дійшли до того, що корови живуть своїм життям, люди – своїм.

У розпорядженні тварин – чимала територія, де вони пасуться без ланцюгів. Пересування тварин господарів відстежують за допомогою gps-трекерів. Обмежує пересування тварин лише електропастух. Всього на фермі – 23 корови. Кожна з них має своє ім’я.

Ферма – абсолютно екологічна. Корів тут вирощують з телят, а не тримають для того, щоб доїти або забивати їх на м’ясо. Бо, як зазначає Анна, тваринництво загалом – річ неприбуткова і потребує чималих дотацій.

Днями на фермі влаштували благодійний ярмарок. Запросили на нього професійних фотографів, які влаштували фотосесії всім охочим на різних локаціях за пожертви. Діти, які попередньо пройшли низку майстер-класів, продавали власноруч виготовлені свічки та мило.

Кошти, виручені від продажу, підуть на придбання генератора для військових. Всього під час ярмарку зібрали понад 5 тисяч гривень.

Цей благодійний ярмарок став останнім в цьому році в такому форматі. Наступного сезону власники ферми планують розвивати ідею ековідпочинку і волонтерства.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

За інформацією Хмельниччина туристична

Читайте також: На Хмельниччині продовжують розвивати сімейне молочне фермерство

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook