Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому починають опалювальний сезон у будинках

Йдучи назустріч побажанням хмельничан, але, в першу чергу, зважаючи на певне зниження температури повітря, у Хмельницькому дали старт повноцінному опалювальному сезону. Про це свідчить розпорядження міського голови, підписане вчора. Разом з тим, теплопостачання у квартири подаватиметься не на повну потужність.

Нагадаємо, деякий час тому хмельничани зверталися до влади з проханням дати тепло у квартири, щоб знизити навантаження на електромережі, оскільки, намагаючись зігріти, в першу чергу, дітей, дехто з містян змушений вмикати електрообігрівачі. Проте початку повноцінного опалювального сезону перешкоджало те, що температура повітря не опускалася нижче 8 градусів тепла протягом трьох днів поспіль, адже саме за таких умов у Хмельницькому в останні роки давали старт подачі тепла у будинки.

Власне, і зараз температура повітря все ще не відповідає цим вимогам. Про це повідомив міський голова, коментуючи початок опалювального сезону:

Оскільки середньодобова температура не нижча 8 градусів, а наступного тижня вдень буде і до +14-15, ми не будемо подавати тепло на повну. Вдень тепло подаватимемо слабше, вночі – сильніше. Усі багатоквартирні будинки мають лічильники із можливістю регулювати теплоносій старшими будинків. Дуже прошу вас зрозуміти, що цей опалювальний сезон буде найважчим через удари держави-терориста по об’єктах енергетичної інфраструктури. Ми готуємося до різних надзвичайних ситуацій.

З 14 жовтня тепло почали подавати у медичні заклади та дитячі садки, а від сьогодні, згідно із розпорядженням міського голови, тепло поступово почне з’являтися в домівках хмельничан.

Хмельничани, традиційно, відреагували на новину прямо протилежно, розбившись на два табори:

Нафіга, і так тепло і на вулиці тепло

Вам може і тепло, в мене дуже холодно..

Мабуть, не залежите від центрального, тому у вас і тепло, а в мене в квартирі холодіна!!!

Вам може і нафіга, а тим в кого є маленькі дітки, лежачі старенькі люди, ви про них подумали? Чи тільки про себе?

На вулиці – так. А в кого квартири на північний бік виходять, тим не дуже тепло.

В нас північний бік, 17,5 градусів вдома, вже звикли і не холодно

В Європі так само економлять.

В Польщі давно дали тепло

В Європі багато хто економить. Не так, як у нас було: всі кімнати обігріваються, вікна відкриті, а самі в футболках.

Ще можна потерпіти

В мене холодно, дуже.. 1 й поверх… Сонечка не має терпіти не можу,

Ви думаєте, якщо включать, то батареї будуть гарячі, вони будуть просто рахуватися включеними, то краще ще почекати

Як на мене, то зарано. На вулиці тепла погода, а так будемо опалювати вулицю….

Ну, три дні середня температура нижче 8 вже була. Хоча, може, поки досить на день вимикати, коли 10 і більше?

Краще б вдень не включали, а тільки ввечері, на ніч )

…зайшла почитати коментарі, так і знала, що “срач” почнеться))) люди добрі, в країні війна, ціни на все скажені, воїни наші не скиглять в окопах, а тут одним “тепло” другим “холодно”.

Що до інших міст, то, за інформацією Суспільне Хмельницький, від 7 листопада у Кам’янці-Подільському стартує опалювальний сезон для населення, про це розповів очільник міста Михайло Посітко. В Шепетівці опалювальний сезон, за словами міського голови Віталія Бузиля, розпочнеться з 6 листопада в комунальних закладах з індивідуальними котельнями на твердому паливі та на електричному опаленні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook