Новини
Суспільство

У Хмельницькому відкрили сучасний розплідник службових собак

Участь у відкритті взяли перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, Голова Національної поліції України Ігор Клименко, представники місцевої влади та поліцейські.

Сьогоднішнє відкриття — це насправді важливий результат довготривалої роботи, – наголосив Ігор Клименко. – Тут ми розводитимемо і виховуватимемо собак для усіх служб поліції. І це сьогодні особливо актуально, адже з початком війни кінологічні підрозділи в зонах активних бойових дій зазнали значних втрат. Бо ми втратили підготовлених службових собак на Донеччині, Харківщині, Херсонщині. І в цих стінах ми бачимо майбутнє поліцейської кінологічної служби.

У серпні-жовтні 2022 цього року на базі кінологічного центру поліції Хмельницької області був збудований розплідник для розведення службових собак. У розпліднику облаштували майданчики для вигулу та дресирування щенят, ветеринарно-карантинний пункт, 10 комфортних родильних вольєрів з обігрівом тощо.

Очільниця кінологічної служби Нацполіції Світлана Коломієць говорить, що для функціонування сучасного розплідника на Хмельниччині є всі необхідні умови. Перш за все — це висококваліфіковані спеціалісти з великим досвідом роботи. Також на базі аграрно-технічного університету функціонує кафедра кінології, що дає наукове підґрунтя діяльності. Крім того, кінологічний центр тісно співпрацює з Першим військовим ветеринарним шпиталем та його головним лікарем Кирилом Чумаковим, який уже давно опікується здоров’ям поліцейських собак.

За інформацією сектору комунікації поліції Хмельницької області

Читайте також: Кінологиня з Маріуполя, яка працює у Хмельницькому, мріє повернути своїх собак

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook