Новини
Здоров’я

Нарковмісні препарати за електронними рецептами почали відпускати на Хмельниччині

Як зазначають у Хмельницькому обласному департаменті охорони здоров’я, електронний рецепт – один з інструментів для вітчизняної медицини відповідати європейським стандартам. Зокрема, це забезпечить і контрольованість з відпуску рецептурних препаратів.

Це рецепт рожевого кольору, який підлягає суворій звітності та обліку. Електронний рецепт може виписати сімейний лікар, лікар-онколог, лікар-нарколог або психіатр, – розповідає начальниця відділу лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Аліна Костенко.

Електронний рецепт на психотропні засоби виписується лікарями відповідно до складеного плану лікування.

У медичній практиці такі ліки застосовуються для зменшення больових симптомів пацієнта, який проходить складне лікування.

Електронний рецепт приходить на телефон, на який заключена декларація пацієнта з лікарем. Електронні рецепти можна виписувати і дистанційно – це спрощує процедуру отримання. Але при отриманні рецепта хворий має фармацевту або провізору пред’явити номер рецепта та його код, – каже Аліна Костенко.

Термін дії такого документа – 10 днів від дня його виписування. Але, як каже лікарка, до кінця року ще можна буде скористатися і паперовим рецептом.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook