Новини
Бізнес

Понад тисячу рукавів для зберігання зерна передадуть фермерам Хмельниччини

Зібраний врожай зерна на Хмельниччині зберігатиметься надійно. Через заблоковані порти та знищені елеватори в Україні гостро постало питання сховку для запасів на місцях. Особливо проблемою переймаються фермери. Відтак продовольча та сільськогосподарська організація ООН ФАО спільно із міністерством аграрної політики та продовольства вирішили на безоплатній основі забезпечити фермерів зерновими рукавами.

Тут ми роздамо 1068 рукавів. Отримають ці рукави 66 фермерів, – розповідає речниця продовольчої та сільськогосподарської організації ООН ФАО Вікторія Михальчук.

Перший етап видачі рукавів уже розпочато. До прикладу, фермеру Сергію Загорудьку з села Малий Карабчіїв потрібно 5 таких вуличних сховищ. Місткість одного – 200 тонн.

Окрім зернових рукавів, фермерам у користування надаватимуть необхідну техніку. Навантажувачі, перенавантажувачі та розвантажувачі зерна. Усі витрати, а це понад 60 мільйонів доларів, взяли на себе уряди Канади та Японії.

За попередньою інформацією обласної військової адміністрації, нині врожай зерна зібраний на 90%. За кількісними показниками Хмельниччина лідирує в Україні. І якісне зберігання дасть можливість уникнути продовольчої кризи не лише в державі, а й в сусідніх країнах.

Від пів року до року можна зберігати в них зерно. І дійсно, коли не було можливості, коли порти були заблоковані, не було де зберігати врожай, то це допомагає. Це більше допомога фермерам, фізичним особам підприємцям, які мали від 100 гектарів землі до 10 тисяч гектарів. Такі критерії були виставлені для подачі заявки, – прокоментував начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, який був присутній під час передачі засобів для зберігання врожаю фермерам.

Раніше начальник Хмельницької ОВА вже показував у своєму телеграм-каналі рукави, в яких фермери області зберігають зерно.

Також міжнародні організації дбають про екологію. Після використання фермери повернуть залишки рукавів для утилізації.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook