Новини
Здоров’я

На Хмельниччині підліткам дозволили робити бустерну дозу

Бустерне щеплення проти COVID-19 можуть отримати діти віком від 12 років. Вакцинація відбувається через 6 місяців після первинного курсу. Щепитись діти та підлітки можуть лише вакциною Pfizer. Підлітки віком від 14 років можуть зробити це самостійно.

Батькам дітей віком від 12 до 13 включно років потрібно звернутися до педіатра, щоб отримати дозвіл та підписати інформовану згоду  на проведення щеплення.

Що стосується дітей віком від 14 і старше, до повноліття, вони можуть самостійно звернутися до своїх сімейних лікарів або педіатрів. В кожній амбулаторії, де у нас проводиться вакцинація, а проводяться вони у всіх амбулаторіях, самостійно підписати інформовану згоду і отримати бустерну дозу, – пояснила головна спеціалістка управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Ірина Кондратюк.

За словами посадовиці, вакцинація дітей віком від 12 років в Україні дозволена більше, ніж пів року. За цей час в Хмельницькій міській громаді вакцинувалося близько 960 осіб. Це орієнтовно 10% від дитячого населення певної вікової групи.  

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook